Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Morotskaka

Recepetet har publicerats i Terneborgs lyckliga kokbok av Jim & Gabriella Terneborg samt även i "Djurens Rätts bästa recept".

45 min
Efterrätt
Fika
Barnvänligt
Veganiserad
Baka

Ingredienser

1 kaka eller 10 muffins

¾ dl sojagrädde
2 dl socker
½ dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel

Glasyr:

50 g vegansk naturell färskost
30 g mjölkfritt margarin
2 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker

Garnering:

kokosflingor
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop grädden med sockret. Tillsätt de övriga ingredienserna, rör om försiktigt.
  2. Grädda i en smord och bröad form i 175 grader i 40 minuter.
  3. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred detta ovanpå kakan när den har svalnat. Färga gärna kokosflingorna och strö över dessa.

Du kan också göra muffins istället för en stor kaka. Smeten räcker till ca 10 normalstora muffinsformar. Grädda dem i 200 grader i 15 minuter.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt