Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

Julens finaste tårta! En saftig och smakrik efterrätt.

20 min + bakningstid
Högtider
Efterrätt
Imponera
Veganiserad
Fika
Jul
Baka

Ingredienser

12 portioner

Ingredienser kaka

3 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
100 g veganskt margarin
1 dl havregrädde
1 dl havremjölk
½ dl ljus sirap
2 msk lingonsylt
veganskt margarin och ströbröd till formen

Ingredienser frostning

225 g bredbar, vegansk färskost
1 dl florsocker
2 tsk citronjuice
1 dl lingon
  1. Värm ugnen till 175 grader och smörj och bröa en avlång  brödform på ungefär 1,5 liter.
  2. Blanda de torra ingredienserna i  en bunke. Smält margarinet och tillsätt de torra ingredienserna och havregrädden, havremjölken, sylten och sirapen. Blanda tills du får en smidig smet som du sen häller i den bröade formen.
  3. Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter och låt svalna.
  4. Vispa färskosten med florsockret luftigt. Tillsätt citronjuice och  lingon och blanda. Bred frostningen på den svalnade pepparkakan.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt