Hoppa till huvudinnehåll
Marsipan- och nougatrulle, dekorerad med cashewnötter och valnötter, på ett fat.

Vegansk marsipan- och nougatrulle

Fikasällskap på ingång och ingenting att bjuda på? Lugn,den här veganska nougatrullen fixar du på en kvart!

15 min
Efterrätt
Fika
Jul
Glutenfritt
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
200 g mandelmassa eller marsipan
150 g nougat eller hasselnötsmassa
100 g mörk mjölkfri choklad
valnötter
osaltade cashewnötter

1. Kavla ut mandelmassan/marsipanen på ett bakplåtspapper till en rektangel, några mm tjock.

2. Bred ut nougaten/hasselnötsmassan i ett jämnt lager. Rulla ihop till en rulle.

3. Smält chokladen i vattenbad och täck rullen med chokladen. Hacka nötterna grovt och strö dem över rullen. Ställ i kyl tills chokladen stelnat.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden