Hoppa till huvudinnehåll
Linspastej i burk och på macka på ett vitt fat.

Vegansk Linspastej

Vegansk Linspastej. Passar fint som smörgåspålägg.

15-20 minuter. Koktid ej inkluderat för att den varierar beroende på vilken linssort du använder.
Förrätt
Glutenfritt
Frukost

Ingredienser

1 dl linser
grönsaksbuljong
1 dl sötmandel
1 liten gul lök
3 msk olja
½ dl vatten
1 tsk curry
1 tsk timjan
  1. Koka linserna i buljong tills de är mjuka (kolla koktid på paketet, olika tid beroende på linssort). Mixa under tiden mandeln och lägg den åt sidan.
  2. Skär löken i bitar och mixa den ihop med linserna. Rör ner mandeln. Tillsätt olja och vatten.
  3. Mixa röran slät, smaksätt med kryddorna. 

Tips: rosta gärna mandeln i stekpanna innan mixning

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden