Hoppa till huvudinnehåll
marinerad tofu

Kryddiga tofubitar i salladsblad

Tofu är en missförstådd råvara. Med de rätta kryddor och tillagning blir tofu en riktig godbit även för skeptikern!

75 min
Förrätt
Nyår
Grundrecept

Ingredienser

8 portioner
270 g fast tofu
1 noriblad
1⁄2 röd chili
1 tsk riven ingefära
1 dl japansk sojasås
1 tsk citronjuice
1 salladshuvud
  1. Tärna tofun i kuber på ungefär en centimeter. Smula ner eller klipp noribladen i små bitar och kärna ur och finhacka chilin.
  2. Skala och riv ingefäran. Blanda den japanska sojan med citronjuice i en bunke och tillsätt alla ingredienser förutom salladshuvudet.
  3. Låt stå i minst en timme och servera på salladsblad.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt