Hoppa till huvudinnehåll
Vit soppa i skål toppad med pumpafrön omgiven av höstlöv

Krämig vegansk soppa på jordärtskocka

Det är få rotfrukter som har så mycket smak som jordärtskockor. De piffar upp alla gratänger, soppor och grytor under hösten. Här satsar vi på en krämig vegansk soppa med mycket smak för de riktigt mörka och kalla dagarna.

35 min
Billiga veganska recept
Middag
Lunch
Glutenfritt
Veganiserad
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
500 g jordärtskockor
4 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vitt vin (vegansk)
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl matlagningsgrädde (havre-eller sojagrädde)
salt & svartpeppar
Timjankvistar till garnering
Pumpafrön
  1. Börja med att tvätta och skala potatisarna och jordärtskockorna. Fördela dessa i tärningar och koka upp buljong i en kastrull.
  2. Tillsätt vin och vegetabilisk grädde. Låt koka i 25 minuter tills alla tärningar är mjuka. Häll över allting inklusive vattnet i en mixer eller i en matberedare med mixer och mixa tills soppan blir slät.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite bröd till!

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden