Hoppa till huvudinnehåll
Kokoskaka med grädde, dekorerad med björnbär, hallon, svarta och röda vinbär.

Vegansk kokoskaka

En fluffig liten vegansk kokoskaka som går att impa med när det är din tur att bjuda på fika på jobbet/skolan!

60 min
Efterrätt
Fika
Barnvänligt
Baka

Ingredienser

6 portioner
150 g mjölkfritt margarin
3 dl socker
1 dl kokosgrädde (använd den tjocka massan från en vanlig burk med kokosmjölk)
1 dl sojamjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor + att strö formen med

Till servering:

vispbar sojagrädde eller kokosgrädde
kokosflingor
bär
  1.  Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Rör ihop socker, kokosgrädde och sojamjölk. Tillsätt margarinet, mjölet, bakpulvret och kokosflingorna och rör ihop väl.
  2. Smörj och ströa en form (24 cm i diameter gärna med löstagbar botten) och häll i smeten. Grädda kakan i 175° i 45 minuter.
  3. Häll ner lite kokosflingor i grädden och vispa den tjock. Servera kakan med grädde och bär.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden