Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk somrig tårta toppad med hallon och röda vinbär

Vegansk gräddtårta

Vegansk gräddtårta med växtgrädde, jordgubbar, banan och alla bär du gillar! Passar fint till sommarens festligheter och fika i solen.

90 min
Efterrätt
Baka
Barnvänligt
Fika
Midsommar
Påsk

Ingredienser

8 portioner

Botten

4½ dl vetemjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g mjölkfritt margarin
2 ¾ dl soja- eller havremjölk

Fyllning

2,5 dl vispbar soja
500 g jordgubbar färska
3 mosade bananer
2,5 dl vegansk vaniljsås (marsansås)
  1.  Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till tårtbotten. Smält margarinet, blanda med mjölken och rör ihop med den torra blandningen.

  2. Smörj och bröa en form och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45 minuter. Låt kakan svalna.

  3. Dela den i mitten på tvären. Fyll med mosade bär, banan, marsansås och/eller grädde.

  4. Garnera tårtan med grädde och toppa med valfria bär. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden