Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk grönkålspaj med vegansk parmesan på ett bord

Grönkålspaj toppad med vegansk parmesan

Krämig vegansk grönkålspaj toppad med tranbär, valnötter och vegansk parmesan. Rena drömmen både till kyliga grå dagar och perfekt till julbordet. Nästan alla våra paj har samma grund till stanning som består av tofu och växtbaserad grädde. Om du vill lära dig mer om hur du ersätter ägg kan du läsa mer här.

40 min
Jul
Nyår
Veganiserad
Barnvänligt
Middag

Ingredienser

6 portioner
1 pkt färdig pajdeg, 250 g
1 gul lök, cirka 100 g
150 g grönkål
400 g tofu
2 dl grädde
1 dl näringsjäst
Salt och peppar efter smak

Topping

½ dl tranbär
70 g vegansk parmesan
1 dl valnötter
  1. Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader och klä en ugnsform med den färdiga pajdegen. Vill du göra egen pajdeg har vi ett recept här.
  2. Fortsätt med att finhacka löken och ansa grönkålen så att du har 150 g kvar utan stam.
  3. Blanda ner tofu, grönkål, växtbaserad grädde, näringsjäst och löken i en matberedare och mixa till du får en någorlunda finfördelad grönkål och välblandade ingredienser. Smaka av fyllningen med salt och peppar.
  4. Nagga hål i pajdegen och fyll den med grönkålsfyllningen. Grädda i ugnen i 30 minuter.
  5. När pajen är klar kan du toppa den med vegansk parmesan, valnötter och tranbär.  

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden