Hoppa till huvudinnehåll
Bild på vegosill i genomskinlig behållare intill en guldfärgad julkula

Vegansk glasmästarsill

En klassiker i vegansk tappning som funkar lika bra till jul, midsommar och påsk!

25 min
Jul
Midsommar
Påsk
Förrätt

Ingredienser

4 portioner

Vegosill

1 aubergine
2 msk salt
5 dl vatten

Ingredienser lag

½ dl ättika 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
8 kryddpepparkorn
8 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 morot
1 rödlök
  1. Börja med att skala auberginen. Skär den i strimlor lagom stora för kärlet som de ska läggas in i och koka strimlorna i saltat vatten. De ska bli mjuka och förlora lite av sin stuns men måste fortfarande hålla ihop och tåla att hanteras. Låt den nykokta auberginen rinna av och pressa försiktigt ut överflödigt vatten så att den kan dra åt sig så mycket av den goda lagen som möjligt.
  2. Låt auberginen vila medan du kokar upp ättika, socker och vatten.
  3. Hyvla moroten och skiva löken. Häll över den varma lagen i en kärl och varva med att fylla den med aubergine och morot samt rödlök. Tillsätt lagerblad och pepparkorn och låt vila i kylskåp i minst 8 timmar.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden