Hoppa till huvudinnehåll
Färskpotatis med vegansk laxröra

Färskpotatis med vegansk laxröra

En förrätt som är lika otroligt god som enkel att tillaga. Passar perfekt som tilltugg på buffén till midsommar eller som förrätt. Kombinationen färskpotatis, varmrökt (växtbaserad) lax och gräslök gör den till ett självklart val i sommar. Yipins varmrökta lax hittar du i kyldisken i många mataffärer.

Förrätt
Midsommar

Ingredienser

8 potatishalvor

4 större kokta färskpotatisar
0,5 dl valfri vegansk ost
1 burk Yipin varmrökt lax
2 msk finhackad gräslök
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skär potatisarna på mitten
  3. Lägg potatisen med den platta sidan uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper
  4. Garnera alla halvor med osten
  5. Sätt in potatisen i ugnen i ca 10 minuter
  6. Låt svalna en aning innan du garnerar med röran och gräslöken
Färskpotatis med vegansk laxröra

Behöver du mer vegoinspiration i vardagen? Anta “Kycklingfri fredag” och få mail i fyra veckor fullmatat med tips, pepp och supergoda recept som kommer imponera både dig själv och sällskapet!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden