Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Fänkålsfrittata med tångrom

Perfekt plockmat till festligare måltid!

30 min
Nyår
Veganiserad
Förrätt
Påsk

Ingredienser

8 portioner
250 g potatis
200 g fänkål
äggersättning (t ex No Egg eller VeganEgg) motsvarande två ägg
1 dl riven, vegansk parmesan
1 rödlök, cirka 100 g
1 dl vegansk kvarg
1 tsk citronsaft
80 g tångrom
salt och peppar

1. Tvätta potatisen och ansa fänkålen ordentligt. Riv sen båda två grovt med ett rivjärn.

2. Blanda ut valfri äggersättning och tillsätt potatis- och fänkålsblandningen. Blanda i den veganska parmesanen och hetta sen upp stekfett i en stekpanna.

3. Tryck ut plättar av potatis- och fänkåls- blandningen i stekpannan och stek varje sida i 2-3 minuter tills de får en fin gyllene yta.

4. Skala och finhacka löken och blanda ihop med vegansk kvarg och citronsaft. Toppa varje frittata med en tesked kvarg- blandning och tångrom.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt