Hoppa till huvudinnehåll
Edamamebiffar på en skärbräda, bredvid står en skål med vit sås

Edamamebiffar med sting

Om du låter tofun marineras under natten eller köper färdigrökt tofu, så går biffarna snabbt att slänga ihop.
Det går också bra att smaka av smeten och ha i mer chili för mer sting!

30 min
Billiga veganska recept
Middag
Lunch
Under 30 min
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
50 g fast tofu
1 krm liquid smoke
½ dl japansk soja
250 g färdigkokta, gröna edamamebönor
1 msk vetemjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk vinäger
½ tsk piri piri
veganskt margarin eller olja
  1. Skär tofun i små kuber och låt marinera i en blandning av liquid smoke och sojasås minst 30 minuter.
  2. Mixa bönorna med mjöl, vinäger och kryddorna i en matberedare. Blanda i tofun i matberedaren och forma smeten till bollar som du sen plattar ut.
  3. Värm upp en stekpanna med stekfett och stek biffarna så att ytan blir krispig

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt