Hoppa till huvudinnehåll
Edamamebiffar på en skärbräda, bredvid står en skål med vit sås

Veganska edamamebiffar med sting

Veganska edamamebiffar med sting! Om du låter tofun marineras under natten eller köper färdigrökt tofu, så går biffarna snabbt att slänga ihop. För mer sting, smaka av smeten och ha i mer chili.

30 min
Billiga veganska recept
Middag
Lunch
Under 30 min
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
50 g fast tofu
1 krm liquid smoke
½ dl japansk soja
250 g färdigkokta, gröna edamamebönor
1 msk vetemjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk vinäger
½ tsk piri piri
veganskt margarin eller olja
  1. Skär tofun i små kuber och låt marinera i en blandning av liquid smoke och sojasås minst 30 minuter.
  2. Mixa bönorna med mjöl, vinäger och kryddorna i en matberedare. Blanda i tofun i matberedaren och forma smeten till bollar som du sen plattar ut.
  3. Värm upp en stekpanna med stekfett och stek biffarna så att ytan blir krispig

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden