Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Chokladdoppad soygurtglass

Godare med vit eller mörk choklad? Du bestämmer!

15 min + frystid
Efterrätt
Glutenfritt
Fika
Snacks
Midsommar
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner
3 dl soygurt i valfri smak
100 g vit eller mörk, vegansk choklad
1 msk rapsolja
  1. Häll upp soygurt i glassformar med glasspinnar och frys i minst tre timmar.
  2. Smält sen choklad i vattenbad eller i mikrovågsugn och tillsätt en matsked rapsolja för att göra chokladen mer lätthanterlig. Blanda väl! Ta ut glassen och pensla på choklad. Ät direkt eller frys in och ta fram en varm sommardag!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt