Hoppa till huvudinnehåll
EcGo godis

Ordna ett veganskt påskägg!

Att fylla ett påskägg med veganskt godis är förmodligen enklare än du tror! Många av de stora godisvarumärkena har tagit bort de animaliska ingredienserna. Och vad är det egentligen som är animaliskt i godis? Ja, det är allt från gelatin gjort av slaktrester till färgämnen gjorda av krossade löss och vax gjort på bivax.

 Godisfavoriter i lösvikt 

  1. Sura colanappar, Karamellkungen
  2. Hallonskalle från Bubs *
  3. Rischoco Mandel, Exotic Snacks
  4. Skittles 
  5. Salmiakbalkar
  6. Turkisk peppar
  7. Lemon Caramel, Karamellkungen
  8. Tutti Frutti - både i lösvikt och i påse t.ex Original, Nordic berries
  9. Filidutter
  10. Banana skids mini

* ​​​​Alla Bubs skumprodukter är helt fria från gelatin och andra animaliska tillsatser. De är inte riktigt där än när det kommer till gelégodiset men har kommit en god bit på väg ,vilket gör att många av deras gelégodisbitar också är fria från gelatin och animaliska tillsatser.  Läs på förpackningen för att vara säker! 

Några godissorter i förpackning!

Tutti Frutti

Både den nya banansmaken och klassikern tuttifrutti original är helt veganska. Tutti Frutti planerar att  ha slopat allt animaliskt till 2019!

Moofree chokladägg

Vill du ha ett riktigt chokladägg kan det vara svårt att hitta ett veganskt men Moo Free har en variant som finns i utvalda butiker eller att beställa från olika webbshopar, bland annat här.

Dessa finns i sex olika smaker och är ekologiska och veganska, finns i utvalda butiker. Fråga efter återförsäljare nära dig här

Veganchoklad och godis

En av marknadens absolut bästa veganchoklad finns numera i portionsförpackning, men visste ni att GREEN STAR också har annat godis? Deras Peach Rings är fantastiskt goda! Finns i utvalda butiker.  

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden