Hoppa till huvudinnehåll
Till vänster: baguett fylld med curryröra och grönsaker. Till höger: två förpackningar med Quourns röror chicken curry style samt tuna style mot rosa bakgrund.
Vegokoll

Nya röror från Quorn - Chicken Curry Style & Tuna Style

Quorn lanserar två nya veganska röror, eller spreads, som de också kallas - Chicken Curry Style som ersättning för kycklingröra med curry, samt Tuna Style som ersättning för tonfiskröra. Rörorna passar på mackan, i salladen eller till bakad potatis.

De veganska produktnyheterna fortsätter att strömma in, och senaste nytt är två röror från Quorn - Chicken Curry Style samt Tuna Style, två populära klassiker i vegansk tappning som baseras på mycoprotein. Rörorna lanseras i Sverige som första marknad och passar lika bra på en snabb macka som i en bakad potatis eller sallad.

Vårt mål är produkter som gör det enkelt att välja vego i vardagen, och våra nya spreads är perfekta till snabba och goda måltider, säger Michiel Van Der Graaf, European Senior Brand Manager på Quorn Foods, i ett pressmeddelande.

Rörorna lanseras under vecka 36 och kommer först att synas i kyldiskarna hos ICA.

Vi tycker att det är väldigt positivt att det kommer allt fler ersättningsprodukter för kyckling och fisk, då kycklingar och fiskar utgör majoriteten av de djur som äts varje år.

I väntan på att nyheterna dyker upp i en butik nära dig rekommenderar vi dig att prova vårt recept på bakad potatis med vegansk currymangoröra och mangosalsa som Sveriges bästa vegankock 2019, Fredrik Kämpenberg, har hjälpt till att ta fram!

Fyra fredagar utan kyckling - klarar du utmaningen? Testa fyra kycklingfria fredagar med vår peppiga utmaning “Kycklingfri fredag”. Du får recept, massor av tips och användbar kunskap - allt utan kostnad!

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden