Ingredienser
200 g mjölkfritt margarin
              5 dl vetemjöl
              2 dl socker
              1 tsk vaniljsocker
              1 dl hasselnötter (eller någon annan nöt du tycker om) 
              300 g frysta hallon
          - Sätt på ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnsfast form med margarin eller olja.
- Blanda margarin, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke med händerna.
- Knåda degen tills allt blandats väl och har en smulig konsistens.
- Om det behövs, tillsätt lite mera mjöl.
- Finhacka nötterna och blanda i dem i degen.
- Strö ut deg så att det täcker botten på formen.
- Häll över hallonen och resten av pajdegen ovanpå så att bären täcks.
- Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
- Servera med vegansk vaniljglass eller vaniljsås.
Recept: Lea Honorine
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  