 
  Ingredienser
2 ½ dl socker
              3 msk sirap
              3 msk rapsolja
              1 msk rosenvatten
              ½ g saffran
              2 dl mandelsplitter
              ½ dl pistagenötter
          - Finhacka pistagenötterna med en matberedare eller för hand. Tänk på att inte köra nötterna för länge, då blir det pistagenötsmjöl. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
- Koka under omrörning upp socker, sirap, olja och rosenvatten i en kastrull. När sockret har smält kan du sänka värmen och låta det karamelliseras. Det brukar ta 5-10 minuter.
- Häll i mandelsplittret och saffran och rör om ordentligt så att allt blir jämnt fördelat i smeten.
- Klicka ut godiset på bakplåtspappret med hjälp av två skedar. Se till att ha allting i ordning när du börjar klicka ut godiset då det stelnar snabbt! Strö över pistagenötter och låt svalna innan servering. 
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  