Hoppa till huvudinnehåll
Växtbaserade fiskalternativ uppradade mot en ljusblå bakgrund.
Vegokoll

Hooked Foods lanserar växtbaserad lax, tonfisk och fiskpinnar

Sedan tidigare har Hooked Foods ett flertal röror på marknaden – alla med växtbaserad tonfisk. Nu breddar de sortimentet genom att även lansera lax, tonfisk och fiskpinnar – med samma härliga smak och utseende som riktig fisk men 100% växtbaserade. Det svenska foodtech-bolaget vill genom sina produkter bidra till mer hållbart fiske och ett friskare hav.

Först ut är Salmoonish som har samma härliga smak och utseende som vanlig lax men som är snäll mot fiskarna och våra hav och utan de miljögifter som vanlig lax ofta innehåller. Salmoonish har ett högt innehåll av protein från certifierad soja, ärta och vete samt är berikad med Omega-3 för att likna vanlig lax i näringsinnehållet. Salmoonish finns i fryst format och går att ätas direkt utan att tillagas, och passar perfekt i en sallad, pastarätt eller wrap!

Utöver Salmoonish lanserar de även Toonish. Tidigare har den bara gått att hitta på restaurang men nu kan konsument även njuta av den goda växtbaserade tonfisken hemma. Den tredje nyheten, Fish-ish sticks, är precis som övriga produkter 100% växtbaserade. De har samma goda smak, crunch och liknande näringsvärden som fiskpinnar, men är snälla mot fiskarna och våra hav och utan miljögifter. Tillaga dem som vanliga fiskpinnar och servera med klassiska tillbehör som potatismos och ärtor eller på tacokvällen som fish tacos.

Som vi har längtat efter att presentera våra spännande nyheter för omvärlden. Vår patenterade växtbaserade lax är unik i sitt slag och smakar och ser ut som lax, men är schysstare mot klimatet. Vi är ett av få bolag globalt som har lyckats med detta. Dessutom tror vi att våra växtbaserade fiskpinnar kommer bli en riktig hit för hela familjen, säger Monika Werthén, marknadschef på Hooked Foods.

Alla tre produkterna går att hitta i frysdisken från och med vecka 39 och finns hos de stora livsmedelsbutikerna. Cirkapris är 88 kronor för Salmoonish och Toonish och 48 kronor för Fish-ish sticks.

 

Om Hooked Foods
Hooked grundades 2019 av Tom Johansson, Emil Wasteson och Peter Liu och bolagets produkter återfinns idag i Sverige och Island. Idén till Hooked väcktes till liv när grundarna insåg hur lite växtbaserade alternativ det finns när det gäller smak och känsla av sjömat (seafood). De alternativ som fanns smakade antingen inte bra eller hade dåliga näringsvärden såsom låg proteinhalt och inget Omega3.

Efter att ha gjort en hel del research blev det också tydligt att överfiske och bifångst var stora problem som hade enorma negativa effekter på våra hav och marina ekosystem och dessutom innehöll många fiskarter farliga halter av tungmetaller.

Vego i 28 dagar - antar du utmaningen? Testa att äta växtbaserat med oss! Helt utan kostnad får du smarriga recept, enkla veckomenyer och hjälpsamma tips skickade till dig via mail varje måndag under 4 veckor.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden