Hoppa till huvudinnehåll
gul bakgrund med en annans, glassögon, väska och palmblad
Vegokoll

Hållbart sommarmode

Mitt uppe i sommarvärmen vill vi passa på att tipsa om nio plagg som är djurvänliga, snygga och håller i många somrar till! 

Thrive - ett återkommande tips

Att vi tjatar om den här butiken beror helt enkelt för att de största distributörer av hållbara varumärken här i Skandinavien. Förutom att ha åtagit sig att inte arbeta med animaliska material så är plaggen som säljs i butiken noggrant utvalda utifrån ett hållbarhetsperspektiv som både innefattar miljövänliga materialval och schyssta förhållanden för människorna som skapar plaggen. 

  1. Hemp Shacket från Bleed Clothing  - Det här plagget kan både  bäras som skjorta eller jacka. Den är skapad av en magisk blandning av ekologisk bomull och hampa. 

  2. Nevius från ARMEDANGELS - Dessa kan vara sommarens ultimata byxor i ekologisk bomull för den medvetna. 

  3. Baddräkt från Underprotection.  Behöver du nya badkläder som håller flera säsonger? Då är denna tidlösa baddräkten i 100 % återvunnen polyester en perfect match. 

  4. Re-Car från NAE. Ergonomiska tofflor tillverkade av återvunna bildelar. De breda och vita korslagda banden är tillverkade av återvunnet airbagtyg och sulan består av återvunna bildäck. Hur coolt?!

 

5. Feather Board Short från Bleed Clothing.  Är du mer för shorts/badbyxor så finns dessa tillverkade av mestadels återvunnen polyamid. 

6. Diogenes av Vesica Piscis. Handgjorda sneakers - Sulan är ergonomisk och avtagbar och gjord av återvunnen PU. Skon är fodrad med ekologisk bomull. Återvunna skosnören och sulan är gjord av en blandning av naturgummi och syntet.  

7. Babette Robe från Underprotection. En sommardröm skapad i Lyocell. Du kan ha den som morgonrock, badrock eller sommarklänning! 

8. Lulu Floral Dress från People Tree. En Maxiklänning gjord i ekologisk bomull och fair trade certiferad! 

9. Regnjacka från KnowledgeCotton Apparel. Alla vet att svensk sommar kräver bra regnkläder. Investera i en lång regnjacka i 100 % återvunnen PET vilket gör den mer följsam och inte lika stel som traditionella PVC-regnjackor. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden