Hoppa till huvudinnehåll
Falafel i pitabröd med veganska såser
Vegokoll

Falloumi - falafelrestaurang i Stockholm

I korsningen av Ringvägen och Götgatan i Stockholm hittar ni ett falafelställe med mycket veganskt. Allt från veganska donuts med vaniljglass på måndagar, till vegansk kebabtallrik och prisbelönad falafel. 

Vill du äta riktigt bra falafel i Stockholm så måste du besöka Falloumi, en falafelrestaurang vars falafel kammade hem priset Mest innovativa falafel i International falafel award 2018 i Malmö. Här kan du avnjuta kall dryck och grymt god falafel i en lokal som påminner om en bakgata i en mysig stad vid Medelhavet, eller på deras uteservering. 

Falloumi har funnits i två år på Ringvägen 127 och deras veganska utbud växer hela tiden. Senast in är en vegansk kebabtallrik med tzatziki och varm tomatsås. Kebaben är gjord på sojaprotein och den kommer i samma form som animalisk kebab, i en cylinder som hyvlas. 

Förutom kebabtallriken kan du alltid hitta falafel i antingen pitabröd eller som falafelrulle samt deras Påse bowl som är falafel med chiligryta, ris och mangosallad. Eftersom det enda animaliska de serverar är ost (och honung i baklava) så kan du få så gott som allting veganskt. 

Utöver standardrätterna på menyn har de också veckans veganska, en ny rätt varje vecka som oftast utgår från falafel och som möter andra smaker från olika delar av världen. Några exempel är falafel med pasta arrabiata och cashewparmesan, samt kryddiga indiska grytor med falafel. Ytterligare en nyhet hos Falloumi är veganska donuts med vegansk vaniljglass som serveras på måndagar, en perfekt start på veckan! 

Har du vägarna förbi Stockholm eller bor du i Stockholm får du absolut inte missa Falloumi. 

Öppettider 
Mån-fre 11:00-21:00
Lör-sön 12:00-21:00

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden