Hoppa till huvudinnehåll

Det du behöver veta för att träna som vegan

Många flitiga träningsmänniskor kan känna oro inför att byta matvana och testa livet som vegan. Oftast handlar det om att vi hört olika rykten kring veganmat, t. ex. att du inte kommer få i dig tillräckligt med protein eller att du kommer tappa muskler. Här reder Välj Vegos Sarah tillsammans med träningsprofilen och personliga tränaren Linda Byström ut vad du ska tänka på som tränande vegan.

Frågorna brukar vara många för den som tränar och vill testa att vara vegan (eller som är vegan och vill träna mer) under Veganuari till exempel.

Vad är viktigt att tänka på? Vilken är den bästa proteinkällan? Blir det inte lätt för mycket kolhydrater med en vegansk kost? Hur behåller eller bygger jag muskler?

Här i videon besvarar Veganuari-coachen Linda Byström alla dina frågor. Som träningsprofil, platschef på gym och utbildad PT vet Linda vad hon snackar om!

Nu har du dessutom chansen att köra ett pass med Linda. Det här träningspasset är perfekt för lunchbreaket!

Få en stark bål och motverka dålig hållning så här i hemmakontorstider.

Glöm inte den veganska lunchen

Testa en ny vegansk måltid i samband med ditt träningspass! Här bjuder Linda Byström på recept till supergoda Quesadillas fullproppade med protein.

Anta utmaningen: testa att vara vegan i januari! Varje dag kommer du få mail med recept, inköpslistor, näringslära och massor pepp som hjälp!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden