Hoppa till huvudinnehåll
veganska quesadillas

Quesadillas av Linda Byström

En fredagskväll efter träningen kan de passa utmärkt med quesadillas. Dessa innehåller en krämig och kryddig bönröra, mycket avokado och det hela toppas med växtbaserad gurt.

25 min

Ingredienser

2 portioner
2 tortillabröd (på bovete)
2 finhackad chili eller mer om du vill ha hetta
250 g tärnad mogen avokado
4 nävar blad
1/2 dl hackad koriander

Bönröra

6 dl kokta svarta bönor 
4 st stora gula/röda lökar i halvmånar
1 tsk kanel 
1 tsk spiskummin 
2 tsk mald koriander eller korianderfrön
​​​​​​​1 tsk chipotlepulver eller pasta
1/2 dl tomatpuré 
2 msk pirri pirri obs starkt
1/2 dl vatten

 

  1. Stek löken länge på medelhög värme i valfri olja i minst 10 min. Tillsätt övriga ingredienser och stek på något lägre värme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bre avokado i ett tjockt lager på tortillabrödet.
  3. Häll på bönröran och mosa ner. Strö över chilin.
  4. Vik tortillabrödet med fyllning i så du får en halvmåne.
  5. Stek på svag till medelhög värme i olja i gjutjärnspanna ett par minuter på varje sida, eller servera som wrap med tillbehören direkt.
  6. Servera med sallad, balsamicovinäger  och koriander. Doppa gärna i salsa eller växtgurt.
    veganska quesadillas

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden