Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail
Vegoguiden

Bli vegan

En del menar på att veganism är en livsstil och andra på att det är en kosthållning. När det kommer till maten så äter inte veganer någonting från djurriket. Veganer som har veganism som en livsstil utesluter animalier så långt praktiskt möjligt ur sin konsumtion. Detta inkluderar både kläder och hygienartiklar. 

 

1. Substitut

I början kan det vara svårt med osten eller andra animaliska produkter som du vill ersätta. Om du aldrig har ätit veganska substitut så kanske du förväntar dig att det ska smaka exakt lika. Ett tips är att äta den veganska produkten utan att förvänta dig att den ska smaka som den animaliska.  T.ex så är många vego ostar fantastiskt goda men kanske inte på samma sätt som animaliska ostar, även om de liknar i smak och textur. 

2. Fika

Fika är betydligt enklare att ersätta än rena substitut. Du har förmodligen redan smakat massvis med veganska bullar och chokladbollar utan att du har vetat om det! Ägg, mjölk och smör är enkla att ersätta i de flesta fall. Spana in vegolistan eller våra recept på fika.

3. Bortbjuden

Att vara bortbjuden på middag kan kännas jobbigt. Tala gärna om i förväg att du är vegan och erbjud att ta med något som du själv kan tillaga. Ta också med någon mumsig efterrätt som glass eller muffins för att visa att det minsann går att äta gott och djurvänligt. Ha tålamod med dina nära och kära, de vänjer sig och lär sig inom sin tid.

4. Äta ute

Här hittar du restauranger överallt i landet, du kan fylla på med dina egna referenser som andra kan ta del av efter att de godkänns av Välj Vego teamet!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt