Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Ensam vegan i hushållet

Ibland kan det kännas jobbigt att göra en förändring som kan rubba ordningen i hemmet. Det kan handla om en sambo, en roomie eller föräldrar som inte alls är så sugna på att behöva göra två olika rätter till middag. Därför har vi samlat 4 ledord att ha med sig när du börjar välja vego! 

Inkludera

Det är viktigt att inkludera de du bor med i dina tankar och planer. Berätta varför du väljer att äta vego, hur viktigt det är för dig och framförallt hur roligt det kan bli att upptäcka nya rätter tillsammans! 

Inspirera

Tänk på att alltid visa respekt och förståelse när du presenterar din nya livsstil, det är mycket troligare att de du bor med tar till sig av det du säger då. Ingen vill bli dömd och kritiserad, bli deras inspiration istället!

Hjälp till

Är det inte du som redan är huvudkocken hemma? Då ska du erbjud att hjälpa till i köket och försöka att göra det så enkelt som möjligt.  Handlar det t.ex om burgare kan du bara byta ut burgaren och dressingen.

Lugna oron

En del kan bli oroliga över din hälsa och näringsstatus, lyssna på deras oro och dela med dig av den kunskap du har fått ta del av. Hänvisa gärna till vårt avsnitt om näring eller till opartiska källor som Livsmedelsverket.

Fler lästips!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt