Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Ben & Jerry's ger sin in i klimatkampen - med ny vegansk glass

SOS NOW! Det finns en ny vegansk Ben & Jerry's i världen: den mandelmjölkbaserade Save Our Swirled Now! Det är en glass med smak av kokos,  virvlar av kakor och karamell samt chokladbitar. Den liknar den tidigare  Coconutterly Caramel’d  - men har ett nytt budskap om klimatkrisen. 

Den senaste nyheten från Ben & Jerry's  är ett fryst paket med glass och ökad medvetenhet!

Ben & Jerry's skriver på sin hemsida att även fast klimatförändringarna påverkar oss alla, så påverkar de inte oss alla lika mycket. Därför måste vi om-föreställa oss framtiden: en som är renare, grönare och rättvisare för alla.

Vi har sett vad som kan hända när vi går tillsammans allihopa, så vi måste fortsätta kräva och pressa våra ledare att ta göra något fort. Därför är vi glada över att sprida ordet om klimaträttvisa med Save Our Swirled NOW!, skriver Ben & Jerrys på hemsidan.

Glassföretaget menar att det är en kritisk tid för klimaträttvisa. Vi behöver en ren energi-revolution, vi behöver jobb och transport som passar framtiden. Vi måste försäkra  att de som är mest sårbara inför klimatförändringarna får stöd. Vi behöver säkra att planer som stödjer ekonomin, håller klimatförändringen intakt.

Det är bland annat detta som Ben & Jerry's öka medvetenheten om med den nya smaken.

Foto: Ben & Jerry's

Glassföretagets hållning i klimatfrågan och glass är likadana: Om den smälter, så förstörs den! 

Save Our Swirled NOW är en virvel-klassad smak som verkar vara svår att motstå och är alltså samtidigt ett krav på rättvisa som vi inte kan ignorera.

Och hur smakar den? Baserad på mandelmjölk har den en smak av kokosnöt, virvlar med kakor och karamell och bitar av choklad. 

Veganska Save Our Swirled NOW lanserades i Storbritannien förra månaden. Välj Vego har hört av kontaktat Ben & Jerry's i Sverige för att se om glassen är på ingång till vårt avlånga land och inväntar svar!

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden