Hoppa till huvudinnehåll
Fyra paket växtbaserade bollar och pinnar i bruna förpackningar mot en ljusgul bakgrund
Vegokoll

Aloba släpper två växtbaserade nyheter: bollar och pinnar

Aloba är ett nytt svenskt varumärke där produkterna är tillverkade i Sverige och innehåller nordiska råvaror från såväl hav som land. Välsmakande, näringsrika och med låg klimatpåverkan. Nu kommer Aloba med två växtbaserade nyheter: bollar och pinnar. Produkterna finns i frysdisken på ICA och Mathem.

Bakom Aloba Foods står det norska bolaget Seaweed Solutions AS, Nebit AB samt Lennat Ahrné. Seaweed Solutions AS är pionjärer inom algodling i Europa med en patenterad algodlingsteknik och omfattande kunskap kring algernas värdekedja. Nebit AB är ett litet team med lång erfarenhet från livsmedelsbranschen och e-handel, bland annat som medgrundare till Mat.se. Lennart Arhné är agronomie doktor med flera års erfarenhet inom förpacknings- och livsmedelsbranschen. Namnet Aloba bygger på engelskans benämningar för de tre huvudråvarorna alger, havre och korn – algae, oats och barley. 

Varumärket Aloba lanserades på marknaden under sommaren 2021. I produkterna används omsorgsfullt utvalda råvaror från Norden, fria från soja. Den unika smaken är hämtad från alger utanför Trondheim i Norge, där vattnet är i ständig rörelse och extra gynnsamt för algodling. Övriga råvaror har odlats i Sverige. Kombinationen av de hälsosamma algerna tillsammans med havre, korn, gråärt och ärtprotein gör Aloba till en smakrik produkt med god konsistens och bra näringsvärde.

Aloba har så många unika fördelar. Förutom att det smakar gott gör det också gott, både för människa och planet. Vår ambition har varit att skapa ett nytt livsmedel som förenklar och förgyller i vardagen. Inte ett substitut till kött, kyckling eller fisk utan en helt ny kategori. Och näringsinnehållet är svårslaget, säger Kaisa Wallin, vd för Aloba Foods. 

De senaste nyheterna i Alobas sortiment är pinnar och bollar. Sedan tidigare finns även färs och burgare. Samtliga produkter är tillverkade i Sverige och innehåller alger, havre, korn, gråärt och ärtprotein. Deras plantbaserade pinnar är ett bra alternativ till vardagsmiddagarna eller helgtacon! De plantbaserade bollarna innehåller även svamp och vegansk ost och kan användas som ett grönt alternativ till köttbullar! De är enkla att tillaga och passar lika bra att servera till söndagsmiddagen som till vardagslunchen! Både pinnarna och bollarna har en unik umamismak och är laddade med jod från alger, fulla av fibrer från korn och havre, samt rika på protein från ärta.

Sortimentet finns nu på ICA och Mathem

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med en valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden