Hoppa till huvudinnehåll
Fyra förpackningar vegokorv utspridda på en ljusgul bakgrund.
Vegokoll

Way Out West lanserar egen korv tillsammans med Peas of Heaven!

Way Out West var först i Sverige med att bli en helt vegetarisk festival för tio år sedan. I år firar man jubileumet genom att lansera en egen växtbaserad korv. Namnet? Way Out Wurst!

Vi är stolta över det stora steg vi tog 2012 när vi blev en vegetarisk festival. Det var kontroversiellt på den tiden. Men sedan dess har saker ändrats och fler och fler äter vego hela tiden. Way Out Wurst är ett sätt att fira att vi valde helt rätt väg redan för 10 år sedan, säger Patrik Fredriksson, grundare av festivalen.

 Korven som är en 100% vegansk, växtbaserad och glutenfri variant av den klassiska Bratwursten är gjord tillsammans med Peas of Heaven, som på kort tid blivit marknadsledare på färsk vego och är specialiserade på just korv.

Vi håller givetvis med Way Out West om att vego är vägen framåt och är väldigt stolta över det här samarbetet. Way Out Wurst är en av våra godaste korvar någonsin. Texturen, tuggmotsåndet och kryddningen är bland det bästa vi gjort, säger Marcus Karlsson, VD och grundare av Peas of Heaven. 

 Korven säljs på utvalda 7-Eleven till och med 13 augusti. Den serveras med vegansk vitlökssås, crisp och ett riktigt lyxigt bröd. Men redan nu finns den också att beställa på Peas of Heavens websshop. Självklart går det också att köpa korven på plats i Slottskogen under festivalen.

Få mer inspiration ett klick bort! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden