Hoppa till huvudinnehåll
Olympisk flagga mot rosa bakgrund
Vegokoll

Vego ökar i popularitet bland svenska olympier!

Vego blir allt mer populärt bland svenska olympier! I ett pressmeddelande skriver Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) att mer än hälften av de svenska olympierna som deltagit i den senaste undersökningen väljer vego ofta eller alltid, och två av tre väljer vego oftare än för tre år sedan.

För tre år sedan inleddes projektet Vego i Världsklass, ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Världsnaturfonden, som syftar till att visa att det är möjligt att ställa om till mer hållbar mat och samtidigt kunna prestera på högsta nivå. Ambassadörer för Vego i världklass är olympiska guldmedaljörer som exempelvis Charlotte Kalla, André Myhrer, Max Salminen och Hanna Öberg.

I den senaste undersökningen inom projektet framgår det att mer än hälften av de 165 svenska olympier som deltagit i undersökningen äter vego ofta eller alltid. Två av tre svenska olympier uppger också att de äter mer vego idag än för tre år sedan då projektet inleddes. Tre av fyra vill dessutom äta vego ännu oftare än vad de gör idag, det skriver Sveriges Olympiska Kommitté.

Nyligen intervjuades elitsimmaren Therese Alshammar för Tidningen Djurens Rätt om hennes omställning till en grönare kost. Läs ett utdrag ur artikeln här.

Behöver du mer vegoinspiration i vardagen? Anta vår utmaning “Bli vegan på 28 dagar!” och få en kickstart i din vegoresa! Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och våra tankar kring mat.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden