Hoppa till huvudinnehåll
Exteriör

Veganskt

Femtopia Galleri & Café

Veganskt kafé med grillade smörgåsar, bakverk och smoothies och varmrätter på lunchen. Stället har feministisk & HBTQ-profil. I samma lokal finns ett galleri med utställningar. 

Kafé
Tipsa en kompis.

ÖPPETTIDER

PÅ MENYN

På menyn hittar du bland annat:
Dessert och sötsaker Frukost Macka Smoothie
Ekologiskt

INFORMATION

Hornsgatan 149, 11734, Stockholm

59.3150449, 18.0328678

Hornsgatan 149, 11734, Stockholm

Recensioner

Kaffe och våffla för 50 spänn =) Gott. Påtår ingår såklart.
Testade också blåbärs- och hallonpajen som jag tror gick loss på 35 spänn. Också gott.
Än så länge lite tom och kal lokal, men det var trevlig stämning och trevlig personal.

Det här stället är underbart! ❤️

Lokalen har blivit finare och jag har hunnit testa både mackor och varmrätter. Goda mackor! Men de gånger jag har käkat dagens mat så har den varit både ljummen och meskryddad. Synd, för grunden har varit bra, med goda ingredienser som grönsaker och bönor.

Dålig hygien, och mycket misandrisk propaganda. Nej tack till det här stället.

Jättemysig, välkomnande och magisk stämning!!!! De har fläderblomssaft, vilket är sällsynt på caféer... Smörgåsarna är goda, fast varmrätterna kan bli bättre av mer kryddor och salt. Musiken de spelar är ovanlig och kreativ. Absolut ett av mina älsklingsställen i världen! Så tacksam för den veganska varma chokladen också!! Mums!

I love this place!!! Keep up the good work! HÄrligt att kunna dricka varm choklad som är för veganer, med vispgrädde och allt!

Jag har varit på många platser i världen. England och Hawaii hade mycket bra vegan-kaféer, men Femtopia är absolut på min tio i topp-lista!: Hjälpsam mysig personal, härlig mat och dom spelar en bakgrundsmusik som ger ett bohemiskt intryck. Det blir godare att äta när musiken är levande... Jag är mycket nöjd!

Jättetrevlig personal och god fika! Inte jättebra utbud, men mysigt ställe om man vill sitta i lugn och ro och fika. Härlig miljö. Inte jättemycket folk vilket var skönt, och dessutom mycket plats så att gästerna inte måste sitta på varandra.

Min favorit i Stockholm, Bra mat, trevlig personal och framförallt otroligt härlig miljö.

Köpte en pizzabit och det var den sämsta pizzan jag ätit. Hård, som om den värmeapparat för många gånger eller stått för länge i ugnen och jättesalt. Åt bara upp dem för att jag var tvungen få i mig lunch, annars hade jag lämnat den. ”Salladen” till var inte ens värd namnet.
Stället i sig upplevde jag som ganska typiskt sunkigt Söderhak med kladdigt målad inredning. Inte värt pengarna på något sätt.

Femtopia har haft sommarstängt i flera veckor. Antingen har Markus suttit och ruvat på sitt dåliga omdöme bra länge, eller blandat ihop kaféet med ett annat ställe...?

"kladdigt målad inredning" och "typiskt sunkigt söderhak" låter ju onekligen suspekt. Visst är maten egentligen inget vidare kan jag personligen hålla med om, det är ju annat som är fokus - likeminded people etc. Länge sedan jag var där för egen del, men "kladdigt målad inredning" kommer jag inte ihåg något om. "Typiskt sunkigt söderhak" låter även det märkligt då stället ju är - oavsett vad en tycker om det - relativt unikt för såväl STHLM som Södermalm... Åtminstone känner jag inte till något liknande på söder...

eller

Är det något som inte stämmer på sidan?
Skriv gärna din rättning av sidan så utförligt som du kan så hjälper du oss att uppdatera informationen korrekt.

Recension: Femtopia Galleri & Café

Vilket betyg vill du ge stället?

Välj Vego Rekommenderar

Hitta vegoställe

Trött på restauranger där pommes är det enda veganska alternativet? Här lyfter vi fram ställen som kan sina vegorätter!

Bli rekommenderad

Vi hjälper ditt företag att ta klivet in i den veganska framtiden! Efteråt har ni möjlighet att bli rekommenderade av oss.