Hoppa till huvudinnehåll
Utanför Hermans. Foto: Edwige

Veganskt

Hermans

Vegansk restaurang med buffé med flera sallader och några varma rätter. De har även ett bra utbud av bakverk, både raw och annat, som inte ingår i buffépriset. Restaurangen är kravcertifierad. Hermans har fin utsikt över Saltsjön och Djurgården. På sommaren kan man sitta ute i trädgården och då brukar de också ha en grill som ingår i buffén.
Restaurang
Tipsa en kompis.

ÖPPETTIDER

PÅ MENYN

På menyn hittar du bland annat:
Dessert och sötsaker Fuskkött Gryta Lasagne Sallad Wok
BlandatEkologisktRaw food

INFORMATION

Fjällgatan 23b, 11628, Stockholm
Tillgänglighetsanpassad

59.3172357, 18.088172

Fjällgatan 23b, 11628, Stockholm

Recensioner

De har mycket trappor och trösklar så jag skulle gissa på att tillgänglighetsanpassningen är så där, det är också mycket trånga ytor som jag har svårt att se att en kan ta sig igenom men rullstol.

Bland de få ställen i stan som i första hand serverar ekologiska råvaror. Väldigt, väldigt fina grönsaker och salladsbuffé - mekka för den som letar raw. Raw bakverk och smoothies, alla bakverk är veganska, och stockholms kanske bästa utsikt. Att sitta där ute på sommaren! Eller i den inglasade verandan på vintern.

Superfint ställe med utsikt, men blev tyvärr matförgiftad där en gång.

Tycker om lokalen och att det är buffé. Har dock upplevt vissa rätter som smaklösa. Men ja trevlig personal och mycket att välja på.

Ryktet om dålig arbetsmiljö, felaktig information om vad som är veganskt och inte. (I flera fall rena lögner) , utsikten kostar men maten är riktigt dåligt utför. Nu förtiden finns samma mat fast bättre på andra ställen. Den enda anledningen att gå ditt är utsikten.
Jag är inte förvånad över matförgiftningen.

Vi är sedan juli 2015 en vegansk restaurang och även krav certifierade. Bageriet är veganskt sedan 2007 och vi har ett stort utbud av desserter som görs på plats varav många är rawfood. Buffé serveras dagligen från 11-21 och allt är som sagt veganskt. Peas and Love!

De höll på att ta livet av mig på julbord där då kocken hade frångått recepten som fanns i allergipärmen och stoppat nötter i allt möjligt. Var en ren slump att jag fick reda på det av kocken själv som just då var ute i restaurangen. Varning! Har därför inte gått dit sen dess av förklarliga orsaker.

De kunde tagit livet av mig, då jag har en allvarlig mjölkproteinallergi och fick en reaktion på Hermans. Jag ringde innan jag kom dit och frågade ifall det fanns spårämnen av mjölk där, svaret var att de är helveganska och att ingen mjölk finns där. Vi talade om hur allvarligt det kunde gå ifall jag får i mig minsta spår, men det skulle vara lugnt.
Väl på plats frågade jag igen ifall det finns några spårämnen av mjölk, vilket det inte gjorde. Det är en helvegansk restaurang.
Efter en tesked av desserten fick jag en allergisk reaktion, då en kock kom ut och visade sin pärm med desserternas innehåll. Det kunde inte vara möjligt att jag blev allergisk, det finns ju inget som innehåller mjölk där. Det är ju veganskt på Hermans.
Trots det fanns det ändå en dessert som innehåller mjölk, berättade hon då jag började få andningssvårigheter. Som tur var anlände ambulansen snabbt, Veckans lediga kväll avslutades med besök på akutmottagningen. Varning för detta ställe.

Trist att Hermans inte har bättre koll på vad deras rätter innehåller. En vegan som av ideologiska skäl väljer att avstå från animaliska produkter måste kunna lita på vad personalen säger att maten innehåller. Maten innehåller uppenbarligen mjölk då en svårt allergisk person nästan dött efter att ha fått garanti på att maten är mjölkfri. Sådant gillas inte!

Ovanstående kommentarer kräver ett förtydligande från oss på restaurangen. För det första så var det en isolerad incident med en hyperallergisk gäst som var allergisk mot laktos så till den grad att spårämnen till och med kunde orsaka en reaktion. Det var ingenting gästen över huvudtaget nämnde och vi är väldigt ledsna för det inträffade och har haft kontakt med gästen även efter incidenten. Vi har ingen som helst avsikt att servera något som inte är 100% veganskt och plantbaserat. Däremot går det tyvärr inte säkerhetställa alla produktionsled till 100%. Om ni tittar på ett flertal veganska förpackningar i detaljhandeln så står det ofta ” obs kan innehålla spårämnen” vilket är en säkerhetsskrift som producenterna skriver då många råvaror förädlas i samma maskin efter rengöring. Vi har givetvis blivit extra vaksamma efter ovanstående incident och meddelar våra allergiska gäster att meddela om de är extra överkänsliga. Sedan är det en buffé restaurang. Om det finns rätter med nötter vilket vi håller reda på med en daglig allergilista så finns det ingen garanti för att rätter kan bli kors kontaminerade av att gäster blandar buffebestick. Om man är så pass känslig för allergener är det bättre att göra en förbeställning så kan vi ges en möjlighet att förbereda á la carte.
Nu är vi mitt uppe i juletider och vi serverar ett helt plantbaserat julbord som är både klimatsmart och hälsosamt. Man kunde ju önska sig att FNs klimat delegation skulle ta till sig insikten att köttätande är en av våra största klimathot.

Tack att få respons så här långt senare.
Jag nämnde FLERA gånger att jag är extremt känslig mot mjölkprotein och också spårämnen av mjölk - både i ett telefonsamtal innan restaurangbesöket och på plats. Jag berättade vad som händer då jag får i mig även spårämnen, och ni lovade då att inget ska finnas i varken buffén eller desserten.
Jag har inte fått någon återkoppling från er - det var vi själva som hörde av oss dagen efter incidenten. Dessutom skulle chefen höra av sig till mig, vilket INTE skett.

Nej, det är mjölkprotein hon är allergisk mot, inte laktos. Det är två skilda saker.
Så ni menar att om man frågar er fyra gånger om det finns SPÅRÄMNEN av mjölkprotein i maten så räknas det inte som att vi "nämnde" de allvarliga allergier min flickvän har? Jag var med under hela kvällen. Vi ringde er först och frågade om det fanns spårämnen av mjölkprotein i er mat, ni svarade nej. Vi anlände till restaurangen och frågade två gånger innan vi började äta av buffén om det fanns spårämnen av mjölkprotein i maten, och ni svarade ännu en gång nej. Vi åt buffén och blev glada av att äntligen hitta en restaurang där min flickvän inte behöver känna sig rädd över att få en allergisk reaktion, så vi bestämde oss för att avsluta med en dessert. Vi gick fram till disken och frågade en sista gång om det fanns spårämnen av mjölkprotein i någon av desserterna, och ni svarade nej. Men det var då det otänkbara inträffade, hon fick en allergisk reaktion av en av bakelserna som på något vis hade mjölkprotein i sig.
Och nej, ni hörde aldrig av er i efterhand, det var jag själv som kom till er restaurang dagen därpå, med kvitto för de mediciner hon fick betala för att inte dö, som vi inte fick ersättning för. Era chefer hörde aldrig av sig heller...
Ett tips; om ni köper in något med texten "Kan inne hålla spårämnen av..." så betyder ju det att det faktiskt kan innehålla spårämnen av något.

Ok men inget speciellt minnesvärt när det gäller maten. Många andra restauranger har bättre och intressantare vegomat idag.

eller

Är det något som inte stämmer på sidan?
Skriv gärna din rättning av sidan så utförligt som du kan så hjälper du oss att uppdatera informationen korrekt.

Recension: Hermans

Vilket betyg vill du ge stället?

Välj Vego Rekommenderar

Hitta vegoställe

Trött på restauranger där pommes är det enda veganska alternativet? Här lyfter vi fram ställen som kan sina vegorätter!

Bli rekommenderad

Vi hjälper ditt företag att ta klivet in i den veganska framtiden! Efteråt har ni möjlighet att bli rekommenderade av oss.