Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk smoothie bowl

Veganvänliga mellisar

Vi är alla olika, vissa gillar att äta samma sak varje dag och andra går på magkänsla. Detsamma gäller mellanmål. Vissa har stillasittande jobb och behöver kanske bara äta någon frukt till mellis, medan andra kanske tränar hårt och behöver mer rejäla portioner. Vi har samlat våra bästa tips på mellanmål här. Ta det som passar din livsstil bäst!

Diverse frukter

Färsk, fryst eller torkad frukt 

Ibland räcker det med ett gäng clementiner,  en banan eller några äppelskivor med lite jordnötssmör. Det går även bra med russin, torkade tranbär eller annat mumsigt som hjälper dig att hålla dig mätt under dagen. Vi älskar även fryst frukt, särskild sån frukt som behöver färdas långt för att nå oss. Testa att köpa fryst ananas eller mango som snacks!

Macka med sylt och jordnötssmör

Nötter och frön 

Nötter och frön är fullproppade med energi och näringsämnen. Dessa passar perfekt om du har en aktiv vardag och du har svårt att få i dig tillräckligt med energi. Att göra spreads som jordnötssmör med kakao, mandelsmör eller tahini spread passar både på mackor och frukt.

Skål med hummus och morötter

Minimorötter och hummus

Behöver du något matigare? Köp en påse minimorötter och ett paket hummus. Det är fantastisk gott och ganska enkelt att ha i väskan när magen vrålar av hunger. 

Veganska mellanmål

Färdiga produkter 

Det finns även ett gäng färdiga produkter som fungerar bra som mellis t.ex. Alpro “kvarg” Go On i olika smaker eller Yosa overnights oats i olika smaker –men även Yosa oat snacks naturell musli top, som är havregurt med musli.

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden