Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Veganuari 2021: Klarar du att bli vegan för en månad?

Idag, den 23 november 2020, öppnar anmälan för dig som vill testa att äta veganskt under januari 2021. Det är Djurens Rätt och Välj Vego som nu drar igång kampanjen Veganuari för fjärde året i Sverige. Artisten och veganen Dotter är en av coacherna i Sverige.

Det var 2014 som organisationen Veganuary startade i Storbritannien med syftet att utmana folk att prova att äta veganskt under 31 dagar i januari. Nu sju år senare har över 1 miljon människor världen över anmält sig till utmaningen.

- Veganuary är världens största vegankampanj som inspirerar folk att äta veganskt under januari och resten av året! Djurens Rätt arrangerar den svenska varianten och vi ser ett större intresse för varje år som går, säger Sarah Mansouri, ansvarig för Välj Vego på Djurens Rätt.

Foto: Somkhana/Shutterstock

 

Kärnan i kampanjen är den 31 dagar långa veganutmaningen. Den som anmäler sig på veganuari.se får dagligen mail med praktisk information och råd som de behöver för övergången till vegankost. 

- Du får recept, kostplaner, näringslära och mycket mer. Allt är förstås helt gratis! säger Sarah Mansouri.

Veganuari-coacher

  • Johanna “Dotter” Jansson, artist
  • Gustav “Jävligt Gott” Johansson, Sveriges största vegobloggare
  • Linda Byström, träningsprofil

Huvudambassadörerna, även kallade coacher är redan erfarna veganer och kommer hjälpa, stötta och inspirera de som deltar i Veganuari 2021. På den internationella arenan så är Paul McCartney, Joaquin Phoenix med flera ambassadörer för kampanjen.

- Jag är vegan av djurrättsliga skäl och i januari hoppas jag på att få inspirera dig som vill testa på att välja veganskt i en månad genom att visa hur enkelt det är att vara vegan, säger Dotter, artist och Veganuari-coach.

Anta utmaningen och börja 2021 med mer vego i ditt liv!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden