Hoppa till huvudinnehåll
Mycorena nuggets
Vegokoll

Veganska superproteinet Promyc finns nu på ICA

Mycorenas omtalade växtbaserade mykoprotein Promyc finns äntligen ute i affären! I ett samarbete med ICA har Mycorena lanserat veganska nuggets - perfekt för den som vill att det ska smaka kyckling, men som inte vill äta kyckling och som ändå vill få i sig bra protein och näring. Detta är den första produkten gjord på Promyc som konsumenter kan få tag på.

Många gillar smaken av kyckling, men vill helst inte äta djuret kyckling. Därför är det en himla tur att det kommer så mycket veganska alternativ som liknar originalet - men vars ingredienslista är långt ifrån det.

Välj Vego har tidigare skrivit om Mycorenas superprotein Promyc som är gjort på svamp, har en köttliknande konsistens och som tillverkas lokalt i Sverige.

Mycorena jobbar business to business, därför har företaget inte nått ut direkt till konsumenter - förrän tidigare i juni när mykoproteintillverkaren i ett samarbete med ICA lanserade sin första produkt i butik. 

Samarbetet är en del av det nya projektet ICA Växa, där både produktion och konsumtion av närproducerad vegansk mat ska uppmärksammas.

Den första produkten som lanserats i utvalda ICA-butiker är veganska nuggets gjorda på mykoproteinet Promyc, som inte bara är goda utan som också innehåller höga halter protein och fibrer.

– Rejäla nuggets med frasig yta, läskigt bra konsistens och tuggmotstånd. Ett starkt bevis på att vi inte behöver äta kyckling längre. Helt klart något nytt i vegovärlden!, säger Peter från Djurens Rätt som har testat produkten.

Från vecka 23 hittar du dessa nuggets här:

  • Maxi ICA Stormarknad Lindhagen
  • ICA Supermarket Hagsätra

Och från vecka 24 finns de här:

  • Maxi ICA Stormarknad Kungälv
  • ICA Kvantum Hovås
  • ICA Nära Brastad

Med tanke på att detta är ett projekt som Mycorena har tillsammans med ICA Växa, så är detta den första produkten som lanserats för att samla in feedback och utvärdera inför eventuella framtida produkter. 

Det viktigaste du kan göra för kycklingarna är att välja bort dem från tallriken. Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin Välj vego! och ta ett första steg mot en djurvänligare värld

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden