Hoppa till huvudinnehåll
Em snacks 2

Veganska snacks till EM i fotboll 2021

Eftersom att Fotbolls EM pågår under varma sommarkvällar eller dagar, gillar vi att matcha snackset med säsongen när vi tittar på fotbollsmatcherna. Det finns oändligt mycket växtbaserat snacks ute i affärerna idag, så du kommer inte behöva lägga ner massor tid på att hitta olika produkter - vare sig det handlar om veganska chips, godis eller glass. Här har vi gjort ett förslag på en snacksmeny!

jordgubbar och körsbär

Jordgubbar och körsbär

Vi passar gärna på att äta så mycket bär som möjligt nu när det äntligen är säsong för det. Både gott och nyttigt!

melon fetaost nibbles

Nibbles med vattenmelon och vegansk fetaost

Vattenmelon äter vi helst dygnet runt på sommaren! Särskilt gott blir det förstås i kombination med vegansk fetaost. Det finns flera sorter att välja mellan i matbutikerna idag. Till exempel från Violife och Green Vie. Du hittar dessa i kyldisken i mataffärens vegoavdelning! Skär både meloner och fetaost i mindre kuber och servera med tandpetare för enkla och goda nibbles!

chips buffet

Veganska chips med guacamole och salsa

Idag finns det så mycket veganska chips att det är fullt möjligt att ha en stor chipsbuffé med alla olika sorter. Det kommer dessutom fler nya sorter hela tiden. Till fotbollskvällen kör vi gärna på hederliga tortillachips och linsschips som finns i massor smaker från olika märken (Sour cream & onion, Ost & lök samt Ranch.. bara för att nämna några!). Många veganska chips är idag märkta med just ordet "vegansk", så de är enkla att hitta! 

Dippmixer finns det också att välja mellan i butiken. Men i den här menyn har vi en snabb guacamole (genom att mixa avokado, vitlök och salt) och en salsa från affären.

PS. För att slippa onödig disk kan du testa att göra en skål av chipspåsen som vi gjort på bilden! 

Broccoli wings

Veganska och glutenfria buffalo wings - med broccoli

Apetit gör både veganska och glutenfria wings. De kommer i två olika varianter: den ena där wingsen är gjord på blomkål och den andra med broccoli. De säljs frysta och är superenkla att tillaga. 10-15 minuter i ugnen räcker sedan är de dina att äta. Vi delar dippen med chipsen i denna meny, alltså äter vi dem gärna med guacamole och salsa!

kombucha drink

Enkel kombucha mocktail

En uppfriskande mocktail som också gör gott för magen! Vi använder kombucha med smak av passionsfrukt från Kvarterets Kombucha. Vi blandar 33 cl med saften från en halv pressad citron och skär upp 2-3 jordgubbar. Det blir både gott och fint på soffbordet!

EM snacks

Få mer inspiration i brevlådan! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden