Hoppa till huvudinnehåll
Vegokebab, havegurt och vegopizza mot rosa bakgrund
Vegokoll

Veganska produkter i framkant inom dagligvaruhandeln

Det står tydligt att vego är framtiden när samtliga produkter som har nominerats till priset Årets Dagligvara 2021 är helt veganska! Bland de nominerade ser vi Havregurt från Oatly, Vegokebab från Schysst käk och Vegopizza från Anamma.

Årets Dagligvara är en utmärkelse som tilldelas en produkt som varit särskilt framgångsrik och innovativ i sin lansering, och som har mött ett nytt konsumentbehov. Priset har delats ut sedan 2006 och vinnaren bestäms av en jury bestående av representanter från dagligvaruhandeln.

När årets tre nomineringar presenteras står det klart att vego är framtiden - samtliga nominerade produkter är nämligen helt veganska!

De nominerade är:

  • Havregurt Turkisk från Oatly
  • Vegokebab från Schysst käk
  • Vegopizza från Anamma

När juryn kommenterar produkterna och bakgrunden till deras nomineringar nämns det att samtliga produkter har drivit en utveckling inom sin produktkategori, att de faller många i smaken och att de är veganska och hållbara.

 Att tre växtbaserade produkter så tydligt sticker ut både i försäljningsdatan och när vi i juryn adderar kvalitativa kriterier som exempelvis innovationshöjd och konsumentinsikt visar tydligt att växtbaserat inte längre är en nisch utan något för många företag såväl som många konsumentgrupper, säger Karin Brynell, juryns ordförande och VD på Svensk Dagligvaruhandel.

Vilken av de tre vegoprodukterna som kammar hem vinsten får vi veta den 7 oktober, då juryns beslut offentliggörs.

Var med och driv på vegoutvecklingen! Välj Vego är en del av Djurens Rätt och arbetar för halverad köttkonsumtion till 2030. Vi vill driva på vegoutvecklingen och göra det lättare för konsumenter att välja vego. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden