Hoppa till huvudinnehåll
vegansk burgare med en idyllisk bakgrund
Vegokoll

Veganska nyheter från Lidl

Lidl Sverige storsatsar på att utöka sitt sortiment av växtbaserade produkter och lanserar nu ett egenutvecklat, klimatneutralt vegansortiment - Next Level. Med lanseringen möter Lidl svenskarnas ökande efterfrågan på veganska och klimatsmarta alternativ till kött. De första produkterna i sortimentet, en burgare och en färs, är ännu ett steg i arbetet med att minska klimatpåverkan utan att ge vika på smak, kvalitet och prisvärdhet.

Det nya sortimentet innebär ett bredare utbud av veganska produkter. Utan att göra avkall på smak eller kvalitet har Lidl skapat ett nytt växtbaserat sortiment som kommer att få den mest hängivna köttätaren att vilja variera sin kost.

Next Level-produkterna innebär ett 91 procent lägre koldioxidutsläpp än en konventionell nötköttburgare. Det koldioxidutsläpp som produkterna står för kompenseras av Climate Partners. Det innebär att Next Level-produkterna är klimatneutrala.

Vi vill göra det enklare för de kunder som vill äta klimatsmart. Med lanseringen av Next Level får även de som gillar burgare och köttfärsrätter tillgång till ett klimatneutralt alternativ som smakar riktigt gott, säger Robert Stekovic, Kommersiell direktör på Lidl Sverige.


Det nya sortimentet, som nu lanseras i Sverige kommer till en början utgöras av burgare och färs. Produkterna har en proteinhalt på 18 procent och är gjorda av svamp samt ärt-, soja- och veteprotein. Smaken, konsistensen och texturen på burgaren och färsen liknar kött och produkterna är mycket prisvärda jämfört med liknande varianter på marknaden.

Under de senaste åren har våra kunder efterfrågat ett större utbud av vegetariska och veganska produkter. Vi har bland annat lanserat en vegansk pizza som blivit omåttligt populär. Nu tar vi nästa steg för att göra alternativ köttkonsumtion ännu mer njutbar. Genom Next Level vill vi erbjuda den allra mest inbitna köttälskaren såväl som den fullfjädrade veganen en riktigt god måltid, avslutar Robert Stekovic.

Next Level finns tillgängligt i Lidls samtliga butiker.
Pris Burgare – 29,90 kronor.
Pris Färs – 29,90 kronor.
Innehåll: svamp samt ärt-, soja- och veteprotein.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden