Hoppa till huvudinnehåll
Två, små tacobröd fyllda med bl.a. rödlök, avocado, koriander, vegansk ost och sås, liggandes på bakplåtspapper bredvid limeklyftor.
Vegokoll

Veganska nyheter från El Taco Truck spicear upp tacofredagen

Finns det någon rätt som är lättare att veganisera än tacos? Byt bara ut köttfärs mot vegofärs så är du nästan klar! Om du ändå är osäker på vad du ska använda för tillbehör för att få lite extra smak har du tur – food truck-företaget El Taco Truck lanserar denna vecka en rad nya veganska produkter som spicear upp tacofredagen! Vad sägs t.ex. om Jalapeño Lime Mayo, Habanero Salsa eller Queso Fresco?

Även ifall du själv inte är vegan finns det en god chans att du någon gång har ätit veganska tacos. Den klassiska fredagsrätten är nämligen busenkel att göra vegansk, och det är svårt att misslyckas med smaken.

Tacobröd och tomatbaserade tacosåser är som regel veganska, och grönsakerna behöver av uppenbara skäl inte bytas ut alls. Färsen kan lätt bytas ut mot kyld- eller fryst vegofärs, och sedan återstår bara ”det lilla extra”.

Några som är experter på att spicea upp tacos är food truck-företaget El Taco Truck. Med inspiration från det mexikanska köket har företaget tagit fram en rad nya veganska tacotillbehör.

Flaska med sås från El Taco Truck, mot rosa bakgrund.

Jalapeño Lime Mayo

En krämig, fräsch och pepprig vegansk mayo som funkar till det mesta.

Flaska med sås från El Taco Truck, mot rosa bakgrund.

Habanero Salsa

En fruktig och het habanero salsa med sting, mycket smak och karaktär.

Flaska med sås från El Taco Truck, mot rosa bakgrund.

Fresco Sauce

En fräsch, syrlig och ostig sås inspirerad av Queso Fresco.

Flaska med sås från El Taco Truck, mot rosa bakgrund.

Hot Sauce

En het och fruktig salsa med mycket smak!

Paket med vegansk ost från El Taco Truck, mot rosa bakgrund.

Queso Fresco

En torr, salt och något syrlig hårdost i vegansk version att smula över sina tacos. En sydamerikansk klassiker.

Samtliga nya produkter från El Taco Truck finns att köpa fr.o.m. vecka 36 på utvalda ICA, Coop och Hemköp, samt på mathem.se och mat.se.

Psst… Många existerande tacotillbehör på marknaden är faktiskt veganska! Ladda ner vår app Vegokoll för att scanna streckkoder och snabbt få svar på ifall en vara är vegansk eller inte!

Det bästa sättet att hjälpa djur är att låta bli att äta dem. Anta vår utmaning “Bli vegan på 28 dagar!” och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.  Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och våra tankar kring mat.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden