Hoppa till huvudinnehåll
6 veganska chokladkakor mot en rosa bakgrund.
Vegokoll

Veganska Fazer Oat Choco tillbaka efter testlanseringen!

Produkten som blev hett efterlängtad efter testlanseringen för två år sedan är nu tillbaka i ordinarie sortiment, veganska Karl Fazer Oat Choco. Oat Choco är gjord av nordisk havre och är helt växtbaserad. Produkten kommer i två smaker, Oat Choco och Oat Choco Hasselnöt, och kan hittas på chokladhyllan i butiker från och med mitten av maj.

För två år sedan testlanserades Fazer Oat Choco för att driva utvecklingen inom chokladkategorin och samla in värdefull feedback från konsumenter om en helt ny typ av produkt för en framtida permanent lansering. Nu lanseras Karl Fazer Oat Choco i ordinarie sortiment och kommer i två smaker, Oat Choco och Oat Choco Hasselnöt. Produkterna är veganska och gjorda på nordisk havre, laktosfria och fria fån palmolja.

Vi vill ge konsumenter nya smakupplevelser och förlanserade för två år sedan en innovation inom chokladkategorin, Oat Choco. Konsumenterna visade då ett stort intresse och den begränsade upplagan sålde slut oväntat fort. Vi fick en mycket positiv respons på smaken som legat till grund för vidareutveckling av produkten. Vi är jätteglada att nu lansera Karl Fazer Oat Choco i två smaker, en produkt i tiden och vi hoppas att man kommer att tycka om den lika mycket som vi gör, säger Robert Engman, VP, Commercial Fazer Sweden.

Efterfrågan på växtbaserade produkter ökar i Sverige, och enligt Fazer ska växtbaserat vara en självklar del av vad de kan erbjuda. Den här är kopplad till Fazers tillväxtstrategi, där Fazer ska vara en av de ledande tillverkarna av växtbaserade livsmedel i norra Europa. Havre är en central råvara som företaget använt och investerat i under många år, bland annat i havrebaserade drycker, bröd, havreris, flingor och mellanmål samt nyligen med lanseringen i år av ett nytt växtbaserat varumärke, Fazer Willja.

Vi vill möta konsumenters efterfrågan på växtbaserade alternativ och inspirera till att äta mer växtbaserat genom att vara med och driva den utvecklingen även inom chokladkategorin. Våra kunniga produktutvecklare har lyckats lösa en kreativ utmaning vi arbetat på länge och vi kan nu ta ett stort steg med havren inom konfektyr när vi tillgängliggör ett riktigt gott veganskt alternativ till mjölkchoklad, fortsätter Robert Engman.

Karl Fazer Oat Choco kommer i smakerna Oat Choco och Oat Choco Hasselnöt och kan hittas på chokladhyllan i dagligvaruhandeln samt servicehandeln från och med mitten av maj.

Visst är det härligt med goda vegonyheter? Tack vare våra medlemmar kan vi fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri gåva via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden