Hoppa till huvudinnehåll
2024 i guldsiffror mot enljus bakgrund med smålampor

Vegansk trerättersmeny till nyår

Vi har satt ihop en supergod och vegansk, utan att vara alltför krånglig, nyårsmeny med förrätt, varmrätt och efterrätt. Förrätten är en klassisk Toast Skagen, varmrätten är en värmande vegansk viltgryta och efterrätten en gräddig och krämig pannacotta. 

En vit tallrik med en toastskiva med vegansk skagenröra ovanpå

Vegansk Toast Skagen

Toast Skagen är en svensk tapasrätt och lyxig förrätt som passar lika perfekt till nyår som till andra festligheter. Som tur är så är den otroligt lätt att veganisera. I receptet används torkade sojastrimlor som kokas upp, men det går lika bra att tärna tofu och ha i för lite snabbare resultat.

Gryta med oumph, morötter och svamp garnerad med persilja.

Vegansk Viltgryta

En riktigt "köttig" och mustig huvudrätt får du med den här viltgrytan! Använd exempelvis Oumph! the Chunk som köttsubstitut och ett kryddigt och mustigt rött vin för en fyllig gryta. Given favorit hos hela sällskapet!

Vegansk Vaniljpannacotta

Pannacotta sitter väl ändå aldrig fel? Denna gräddiga, veganska efterrätt passar perfekt till nyår (och andra festligheter också för den delen)! Snabblagat men ändå festligt, och ett fräscht avslut på trerättersmiddagen.

På jakt efter mer vegoinspiration? Ladda ner vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt bara ett klick bort!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden