Hoppa till huvudinnehåll
Veganska semmelsnäckor från Espresso House, mot rosa bakgrund.
Vegokoll

Vegansk semla på Espresso House

Semmelsäsongen har redan tjuvstartat och Espresso House har lanserat sin vintermeny, på vilken en helt vegansk semmelsnäcka återfinns! Hittills har semmelsnäckan mötts av väldigt positiva recensioner i sociala medier.

Som en gammal julsång påminner oss om varar inte julen fram till påsk, utan däremellan kommer fastan, och inför det kommer såklart SEMLOR! Redan nu i början av januari har flera veganska semmelnyheter börjat dyka upp på olika håll i landet, inte minst en vegansk semmelsnäcka från den rikstäckande cafékedjan Espresso House.

Semmelsnäckan från Espresso House är en mandel- och kardemummabulle gjord på surdeg, fylld med mandelmassa och vegansk grädde. Hypen kring semmelsnäckan har varit stor i sociala medier de senaste dagarna och vi har i princip enbart sett positiva smakrecensioner.

Särskilt glädjande är att den veganska semmelsnäckan inte lanseras som ett växtbaserat alternativ till en animalisk semla, utan är den enda semlan på cafékedjans vintermeny! Espresso House skriver på sin hemsida att de vill bidra till de nya vanor som följer med det nya året genom att sätta fokus på växtbaserat. Vidare rapporterar Espresso House att de sett en stadig ökning av försäljningen av sina växtbaserade mjölkalternativ de senaste åren. 

Den veganska semmelsnäckan finns att köpa på samtliga av kedjans caféer runt om i landet fram till den 16 mars, eller så långt lagret räcker. Mumsigt värre!

Behöver du mer vegoinspiration i vardagen? Anta vår utmaning Bli vegan på 28 dagar! och få en kickstart i din vegoresa! Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och våra tankar kring mat.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden