Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Vegansk KitKat är en verklighet!

Veganska KitKats är snart inte bara är en fjärran dröm. För under 2021 kommer en vegansk version av den populära chokladen. Välkommen till världen KitKat V!

En av världens mest populära chokladbars kommer snart att finnas tillgänglig som vegansk version! Enligt Nestlé själva ska den ha den där perfekta balansen mellan krispigt rån och len choklad som vi känner igen från originalet.

"En av de mest vanliga önskemålen vi får på sociala medier är en vegansk KitKat, så vi är glada över att kunna göra den önskan till verklighet. Det här är en produkt för alla som vill ha lite mer växtbaserat i sitt liv!, säger Alexander von Maillot, Head of Confectionery på Nestlé.

Det nya veganska tillskottet heter KitKat V. Den har utvecklats av chokladexperter som arbetat hårt för att göra en vegansk version som ska leva upp till de höga förväntningarna från KitKat-älskare.

Foto: Nestlé

KitKat V kommer att lanseras senare under året i flera länder över världen. De kommer till en början bara att finnas tillgängliga i utvalda butiker, för att testa möjligheten för att landa på fler platser.

Mikael Lindgren, kommunikationschef på Nestlé i Sverige, skriver till Välj Vego att han i nuläget inte har mer information gällande lansering i Sverige. 

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden