Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Vegansk Kexchoklad från Cloetta - då finns den i butik!

Årets första stora chokladnyhet, Kexchoklad Vegan, möter efterfrågan från både älskare av mörk choklad och veganer. Nya Kexchoklad Vegan är en choklad med krispiga fyllda rån, täckta med mörk choklad.  Och snart finns den i en butik nära dig!

Kexchoklad är Cloettas aktiva svenska klassiker som har en speciell plats i många svenskars hjärtan. Men än så länge har den varit en sådan sak som veganer får försöka tillaga själva om de blir sugna på den. Fram tills nu.

Det började som ett rykte i vegangrupper på Facebook runt årsskiftet. Några hade sett en bild på kexchoklad från Cloetta märkt "vegansk".

Spridda skurar i kommentarsfälten. Många som undrade om det var sant, om den kommit ut på marknaden, andra hurrade och vissa var skeptiska till att det skulle vara en kexchoklad med mörk choklad.

I ett mail till Välj Vego bekräftade Cloetta att de planerade att lansera en kexchoklad. Och några dagar senare kunde vi se hur veganer i Linköping tog bilder med vegansk kexchoklad i händerna: de fanns nu att köpa i Cloettafabriken!

I ett nytt pressmeddelande bekräftar nu Cloetta att årets första (och kanske största) chokladnyhet för veganer, Kexchoklad Vegan, kommer att lanseras vecka 7 i de flesta butikerna inom service- och dagligvaruhandeln.

 

Kexchoklad Vegan är en mjölkfri och vegansk Kexchoklad med mörk choklad. Frasiga fyllda rån, täckta med mörk choklad.

Chokladöverdraget på Kexchoklad Vegan består av mörk choklad. Cloetta har låtit konsumenterna testa nya Kexchoklad Vegan och de anser att den mörka chokladen är lagom söt och produkten mycket god.

– Vi är glada att kunna bredda vårt erbjudande så att fler konsumenter kan njuta av vår goda Kexchoklad. Kexchoklad Vegan möter efterfrågan från konsumenter och gör det möjligt för både veganer, vegetarianer och älskare av mörk choklad att njuta av Kexchoklad, säger Marie Schelin, Senior Brand Manager på Cloetta.

Som ett led i arbetet med att skapa ett mer hållbart produktsortiment, innehåller chokladen Rainforest Alliance-certifierad kakao.

Det är tack vare våra medlemmars stöd som vi kan fortsätta sprida vego i tidningar, reklam och här på webben. Som månadsgivare stödjer du Djurens Rätts arbete för djuren med valfri summa via autogiro. I gåvan ingår ditt medlemskap och vetskapen om att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden