Hoppa till huvudinnehåll
Dumledryck
Vegokoll

Vegansk Dumle havredryck lanseras i höst

Äntligen smak av Dumle - fast helt veganskt! Fazer lanserar en ny dryck med den klassiska smaken av choklad och kola från Dumle. Den fylliga, växtbaserade chokladdrycken ska finnas i butiker runtom i Sverige i september 2021. Först ut kommer den till Gateau!

Många veganer jublade i dagarna när nyheten om en ny växtbaserad dryck kom: Dumle Havredryck från Fazer som just nu säljs i Finland. Så den stora frågan har varit - när kommer den till Sverige?

– Vi vill erbjuda läckra alternativ till alla som gillar växtbaserade drycker och är nyfikna på något nytt. Vad är väl då godare än den klassiska Dumlekolan!, säger Susanna Kallio, Brand and Category Director på Fazer i ett pressmeddelande.

Dumle är känd för sin unika och lätt igenkännliga smak  men har tidigare inte funnits att få som vegansk i någon form. Förrän nu!

Fazer Dumle Havredryck, kommer i enlitersförpackningar, och är en fyllig chokladdryck som kombinerar Dumle-smaken av choklad och kola med nordisk havre. Förutom att den är växtbaserad, är den också glutenfri och kan avnjutas varm som kall.

– Vi tror att Fazer Dumle Havredryck kommer att sticka ut med sin unika choklad- och kolasmak, säger Susanna Kallio.

Nyheten lanseras i svenska matbutiker vecka 39 2021. Men redan från och med början av september kommer Dumle havredryck även att finnas på menyn i alla Gateau-butiker i Sverige. 

På jakt efter mer vegoinspiration? Beställ vårt inspirationsmagasin - helt gratis! Det är fullt med tips, pepp, recept och sådant du behöver för att komma igång (eller fortsätta) med ditt vegovänliga liv. Du kan få det digitalt eller skickat till brevlådan!

 

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden