Hoppa till huvudinnehåll
tre omslag av veganboken
Vegokoll

Veganboken – en bok för dig som vill äta grönare

Hela tänket med boken är att den ska vara inbjudande, icke dömande och utan pekpinnar. Men med massa färg, fakta och förhoppningsvis inspiration till att ta steget över till ett mer växtbaserat liv.” Den färgglada profilen Sanna Bråding har under flera år levt som vegan tillsammans med sina barn lanserar en vegansk kokbok där hon inspirerar flera att äta grönt.

Den 5.e december kommer Veganboken med stort V ut i handeln. Sanna Bråding lanserar en kokbok med drygt 50 recept, näringskoll och ett helt avsnitt dedikerad för föräldrar som vill introducera grönare mat för sina barn.  Du finner recept på allt från veganska versioner av barndomens klassiker – vegoskav med potatismos, kalops och flygande Jacob – till kongolesisk okragryta med fufu, vietnamesisk glasnudelsallad och himmelsk marängtårta. Dessutom kommer Sanna med en rad tips på hur du lyckas i det veganska köket, och svar på frågor som: Vilka är växtrikets bästa proteinkällor? Vad är det för skillnad på alla halvfabrikat som finns i affären? Och vad sjutton är egentligen aqua faba? Det är aldrig för sent att börja förändra världen. Eller dina egna vanor.

 

Hela tänket med boken är att den ska vara inbjudande, icke dömande och utan pekpinnar. Men med massa färg, fakta och förhoppningsvis inspiration till att ta steget över till ett mer växtbaserat liv. Min förhoppning är att den sprider en positiv energi och en pepp i att alla kan äta mer växtbaserat. Det handlar inte om att kasta sig ut och kalla sig vegan. Det är inte titeln vi ska jaga. Utan snarare tänket och att förstå att alla är välkomna in i denna härliga färgglada värld, säger Sanna Bråding

Boken finns att förbeställa på bland annat Adlibris och Bokus

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden