Hoppa till huvudinnehåll
En hand som håller i en växtbaserad korv med bröd
Vegokoll

Växtbaserad version av den klassiska IKEA-korven!

Den ikoniska varmkorven har varit en del av IKEAs shoppingupplevelse i över 40 år. Nu har IKEA utvecklat varmkorven på ett modernt sätt. Med fantastisk smak och konsistens är den växtbaserade varmkorven det senaste, innovativa tillägget till familjen av växtbaserade produkter på IKEA.

IKEA drivs av en vision om att skapa en bättre vardag för de många människorna. Genom livsmedelsverksamheten kan vi bidra till detta genom att erbjuda ett välsmakande, hälsosammare och mer hållbart matalternativ, säger Helene von Reis, Food Manager på IKEA of Sweden.

IKEA vill inspirera ännu fler kunder att välja växtbaserade alternativ genom att erbjuda korven till ett mer överkomligt pris.

Vi vill erbjuda fler växtbaserade alternativ med lägre klimatpåverkan. Att välja växtbaserad mat påverkar ofta klimatavtrycket mindre än djurbaserade alternativ, säger Helene von Reis.

Under utvecklingsprocessen var det en utmaning att skapa en växtbaserad varmkorv med en struktur som liknar den klassiska IKEA-korven. Animaliska varmkorvar brukar ha ett hölje runt köttet som ger ett knäpp när du tar en tugga. Knäppet av den växtbaserade varmkorven är avsedd att efterlikna den sensoriska upplevelsen av att bita i en vanlig animalisk varmkorv.

Vi har spenderat mycket tid i utvecklingsprocessen för att ge våra kunder den bästa upplevelsen. Med en fantastisk smak, konsistens och ett knäpp när du biter i den är den växtbaserade varmkorven ett perfekt alternativ till den traditionella ikoniska korven, säger Helene von Reis.

Den växtbaserade varmkorven har en balanserad smak som innehåller risprotein, lök, äpple, salt, peppar och rökighet för att ge den växtbaserade korven en karakteristisk korvsmak.

Den växtbaserade varmkorven kommer att lanseras i Europa under sommaren 2023.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden