Hoppa till huvudinnehåll
Vegokoll

Var en soffpotatis med Lazy Vegans frysta måltider

Det blir enklare och enklare att vara en lat vegan, tack å lov för det! Nu har det holländska företaget Lazy Vegan lanserat wokade måltider som snabbt går att värma upp. I Sverige går det att hitta deras mest populära rätter: Tikka Masala och Thai Green Curry.  Utan soja och gluten dessutom!

Förutom ett kul namn har företaget Lazy Vegan som mål att göra det enkelt att äta mindre kött. 

Företaget som föddes i Nederländerna gör wokade måltider med naturliga ingredienser, utan soja och gluten.

Varje måltid innehåller mer än 160 gram grönsaker, ris eller potatis och ett köttsubstitut gjort av ärtprotein, vilket ger 26 gram protein. 

Rätterna passar perfekt när du inte har hela dagen på dig att stå och göra matlådor, efter 8 minuter i micron får du maten serverad.

Produkterna har hittills lanserats i frysdiskarna i Nederländerna, England, Danmark och nyligen var det Sveriges tur!

I matbutiker i landet kan du få tag på två av de mest populära smakerna: Lazy Vegan Thai Green Curry och Lazy Vegan Tikka Masala. Den sistnämnda tilldelades dessutom guld av juryn på Free From Food Awards 2020.

Foto: Lazy Vegan

Få mer inspiration i brevlådan! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden