Hoppa till huvudinnehåll
Anammas nya produkter upplagda i förpackningar bredvid varandra på ett bord.

Välj Vego testar: Anammas nyheter!

Denna vecka släppte anamma hela nio (!!) nya vegoprodukter, varav tre har tagits fram ihop med Gustav ”Jävligt gott” Johansson. Välj Vego har provsmakat alla nio nyheterna, och berättar här vad vi tyckte om dem.

Anamma vegopaj ost-skinksmak

Anamma Vegopaj ost- och skinksmak

Anamma skriver: Vegopaj ost- och skinksmak är baserad på en krämig vegansk stanning, fylld med veganost och skinksmaksatta vegobitar och har en härlig rökighet och balanserad sälta.

Välj Vegos betyg: Denna var en klar favorit! Den goda, rökig skinksmaken känns tydligt och gör att en annars ganska neutral paj ändå blir smakrik!

Anamma vegopaj mexicana

Anamma Vegopaj Mexicana

Anamma skriver: Vegopaj Mexicana är fylld med kryddig tomatsås, texmex-kryddad fyllning av vegofärs, majs, tomat, jalapeño och svarta bönor. Pajen toppas med en fräsch vegetabilisk cream cheese-inspirerad klick.

Välj Vegos betyg: I denna paj händer det lite mer. Mer tuggmotstånd och fler olika smaker som smälter samman. Även denna gick hem hos oss!

Anamma Vegopirog

Anamma vegopirog

Anamma skriver: Anamma VegoPirog är gjord på vegofärs från ärtor odlade i Sverige och har en mustig och krämig fyllning, omgiven av en tunn och riktig god deg.

Välj Vegos betyg: Vi har varit väldigt förväntansfulla inför att äntligen få sätta tänderna i en pirog, och kanske hade vi lite för höga förväntningar. Pirogen är definitivt god, men vi hade gärna haft lite mer fyllning med lite mer smak. Den milda smaken kan säkert gå hem bland barn!

Anamma pizza vegokebab

Anamma pizza vegokebab

Anamma skriver: Anamma vegokebab är en klassisk kebabpizza med extra allt i vegansk tappning, med tomatsås, kebabkryddade vegostrimlor av soja, rödlök, fefferoni, riven veganost och toppad med veganska crème fraiche klickar.

Välj Vegos betyg: Vinnaren i vår bok! Luktar ljuvligt under uppvärmingen och smakar lika bra! Tydlig kebabsmak och precis lagom mycket hetta från fefferonin. Denna tror vi att kommer bli en riktig hit för många!

Anamma vegobowl Vegochili

Anamma vegobowl Vegochili

Anamma skriver: Vegochili är en smakrik och mättande vegansk chiligryta, gjord på vegofärs av soja, bönor, majs, röd paprika och basmatiris.

Välj Vegos betyg: En chili som lever upp till sitt namn och smakar precis som en chili ska smaka. Denna gör sig väldigt bra som frysrätt!

Anamma vegobowl Vegobolognese

Anamma skriver: Vegobolognese är en smakrik pastarätt, gjord på vegofärs av soja i en mustig tomatsås och spänstig tagliatelle. Den är toppad med cocktailtomater och riven vego-ost.

Välj Vegos betyg: Pasta är ett utmanande livsmedel att frysa, tina upp och fortfarande få att smaka lika gott. Detta kan vara en smidig matlåda och kan återigen säkert gå hem hos barn, men tyvärr var den inte en av våra favoriter.

Jävligt Gott Anamma Vegoburgare

Jävligt Gott Anamma Vegoburgare

Anamma skriver: Jävligt Gott Anamma Vegoburgare är en ny typ av fryst växtbaserad burgare som ger en rå och färsk känsla. Den är rik på protein från soja, bondböna och ärta och har en saftig konsistens och köttlik umamismak som delvis kommer från den naturliga sjöväxten Butare, en brunalg. Rödbeta ger burgaren sin fina färg.

Välj Vegos betyg: Definitivt en god burgare! Lite tjockare än många andra burgare och lite mjuk i konsistensen. Tyvärr har vi inte haft möjlighet att lägga den på grillen, men vi tror att det är där den gör sig som bäst!

Jävligt Gott Anamma Vegokorv

Jävligt Gott Anamma Vegokorv

Anamma skriver: Anamma Vegokorv och Vegochorizo är två smakrika korvar med växtbaserat korvskinn, vilket gör dem extra bra att lägga på grillen. De är baserade på soja, bondböna och ärta och har en härlig smak av umami, som delvis kommer av den naturliga sjöväxten Butare.

Välj Vegos betyg: Game changer för korvgrillning! Äntligen en korv som är fast i konsistensen och som skulle klara av att hålla sig kvar på en pinne över öppen eld. Betydligt mer skinn än många andra vegokorvar och god och rökig smak.

Jävligt Gott Anamma Vegochorizo

Jävligt Gott Anamma Vegochorizo

Anamma skriver: Vegochorizo har smak av de karaktäristiska kryddorna chili, spiskummin, paprika och vitlök.

Välj Vegos betyg: Chorizon är väldigt lik den andra vegokorven, men är kryddigare. Även denna kan bli en favorit till nästa grillsäsong!

Ge bort mer vegoinspiration till någon du tycker om! Beställ vårt kostnadsfria inspirationsmagasin som är fullproppat med vegotips. Du lär dig om vegansk bakning, näring, hur du ska tänka kring barn & vego, smarriga recept och massor annat.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden