Hoppa till huvudinnehåll
Två uppdaterade V-label loggor mot en suddig bakgrund av livsmedelsprodukter
Vegokoll

V-Labels uppdaterade logotyper ska göra det lättare att skilja mellan veganska och vegetariska produkter

V-Label är en internationellt erkänd och världsledande sigill för märkning av veganska och vegetariska produkter. De har nyligen uppdaterat sina logotyper som svar på fortsatt global tillväxt och expansion för att göra det lättare för konsumenterna.

Varumärket har sitt ursprung i Europa, men certifierar nu över 50 000 produkter från mer än 4 300 licenstagare globalt. De nya logotyperna kommer att göra det lättare att skilja mellan veganska och vegetariska produkter, där den veganska logotypen behåller sin gula bakgrund samtidigt som den vegetariska logotypen får en grön bakgrund. Texten har också uppdaterats för att sticka ut mer.

På grund av det stora antalet certifierade produkter tror V-Label att det kan ta upp till två år innan förändringarna återspeglas i alla artiklar. Organisationen hoppas att den långa övergångsperioden ska förhindra att förpackningar med den gamla logotypen går till spillo.

Flera studier har nu visat vikten av vegancertifiering. Forskning från The Vegan Society 2020 visade att över 95 % av veganer aktivt söker efter verifieringslogotyper, med denna siffra som stiger till 99 % för mat och dryck.

En studie som ProVeg gjorde förra året betonade också vikten av vegancertifiering, på grund av att det inte finns någon formell juridisk definition av begreppen "vegan" och "växtbaserad" i Storbritannien eller EU. Veganska logotyper hjälper till att försäkra kunderna om att produkterna verkligen är djurfria.

Expansionen till nya marknader gör oss väldigt glada. V-Label hjälper direkt mer än 30 ideella organisationer över hela världen med inkomstgenerering som gör det möjligt för dem att finansiera arbete som är mycket i linje med V-Labels globala vision. Vi strävar efter en värld där veganska och vegetariska produkter är utbredda, populära och lätta att känna igen, säger V-Labels grundare Renato Pichler.

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration bara ett klick bort! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden