Hoppa till huvudinnehåll
Alspånsrökt tofu från yipin liggandes på ett bord
Vegokoll

Tofu från yipin får en makeover

Tofu ses ofta som en av basvarorna i den veganska kosten, och många är nog redan bekanta med den svensktillverkade tofun från yipin. Från och med vecka 38 kommer du få lära känna de olika varianterna som friterad- och örtmarinerad tofu, samt tempeh i ny design. 

Familjen Lu har tillverkat tofu i Sverige sedan 1998, och idag tillverkar de tofun i sin egen tofufabrik i Vallentuna. Tofureceptet, som ursprungligen kommer från gammelmormor i familjen, förblir detsamma. Däremot uppdateras hela deras uttryck med en ny förpackningsdesign, logga och hemsida från mitten av september. 

Med den nya designen lyfter vi kärnan av yipin på ett tydligare sätt, med kvalitet, matinspiration och en lång familjehistoria i fokus, berättar Johanna Guo och Joceline Lu, mamman och dottern i företaget.  

Tofun från yipin tillverkas av GMO-fria och ekologiska sojabönor odlade i Frankrike och hittas på ICA, Hemköp, Willys och Coop. Från och med vecka 38 syns yipin i ny förpackningsdesign i vegokylen. Först ut i butik är tempeh, följt av örtmarinerad tofu och friterad tofu.

Det bästa sättet att hjälpa djur är att låta bli att äta dem. Anta vår utmaning “Bli vegan på 28 dagar!” och ta ett första steg mot en djurvänligare värld.  Du får allt från veckomenyer, inköpslistor, förslag på frukost, alternativ till mellanmål och våra tankar kring mat.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden